luni, 10 august 2015

Zile proaste            Sunt curioasă dacă ai şi tu zile în care nimic nu mai contează...
           Nu te deranjează să ieşi nemachiată din casă, chiar dacă ştii că arăţi groaznic. Părul murdar îl rezolvi rapid cu un elastic. Nu ai chef să iţi cauţi rochia aceea ...aceea care te face să mergi mai încrezătoare.

             Tot ce iţi doreşti este să te faci cât mai puţin remarcată. Ai renunţat să fii în competiţie cu restul femeilor.  Dar când nu te aude nimeni te întrebi ce s-a întâmplat. Tu ştii că nu eşti aşa. Eşti o femeie frumoasă şi iţi place să simţi asta. Să te faci remarcată. În zilele tale bune nu ai suporta ideea de a ieşi aşa din casă nici până la magazinul din colţ. Dar ceva în tine s-a stins. Eşti epuizată. Nopţile nu mai îţi sunt prietene. Te trezeşti la fel de obosită pe cât erai când te-ai aşezat în pat. Toată lumea parcă vrea ceva de la tine. Pe toţi trebuie să îi ajuţi cu ceva de parcă nu ai avea tu destule de făcut.

            Aşează-te pe un scaun, bea un ceai,şi nu fă nimic. Încearcă să înţelegi că tu eşti cea mai importantă. Eşti femeie nu robot! Ai nevoie de timpul tău. Ritualul tău de dimineaţă este la fel de important ca şi prânzul. Încrederea în sine trebuie să o ai toată ziua,la orice oră din zi. Nu le lasă pe altele să arate mai bine ca tine. Nu te-ai săturat să fii intrebată ce este cu tine? Eşti obosită? Adu-ţi aminte ce bine era când ţi se zicea: Ce bine araţi azi!

               Nimeni nu va face treaba ce trebie să o faci tu. Dar treaba va merge mult mai bine dacă tu vei avea starea de spritit necesară. Odată ce ai intrat în cercul vicios al delăsării greu ieşi din el. Te obijnuieşti să fii mereu ştearsă, să fii mereu neremarcată. Nu fă asta . Ai grijă de tine si nu uita niciodată cât de frumoasă eşti, şi cât de plăcut este să îi vezi pe cei din jur când se uită la tine şi iţi zâmbesc fără motiv. Tu eşti cel mai important personaj din viaţa ta. Ai obţinut rolul principal. Joacă-l cu mândrie.